Kwaad

Ik ben kwaad.

Ik probeer al twee weken een nieuwe blog te schrijven. Mijn notitieboekje ligt voor me met het lijstje leuke onderwerpen die ik de afgelopen tijd heb verzameld. Ik wil een stukje schrijven over de stroomuitval van laatst. Of over mijn vrije dagen vorige week. In plaats daarvan schrijf ik dit. Ik verwijder het.

Lange tijd staar ik naar de knipperende cursor. Na een tijdje probeer ik het nog eens.

Ik ben zo, zo kwaad.

Hier wil ik niet gaan. Het is wel zo, natuurlijk. Niet de hele tijd. Niet als ik bezig ben, als ik me kan concentreren op een boek, een film, werk, een gesprek. Dan is het goed begraven. Maar als ik te moe ben om me ergens op te focussen, of te veel tijd over heb, of zoals nu mijn gedachten de vrije loop laat op zoek naar schrijfinspiratie, is dit het enige wat er in me op komt.

Ik ben kwaad vanwege die onvergefelijk opmerking die een collega morgen gaat maken. Vanwege die medeweggebruiker die me straks een minuscuul krasje op mijn auto bezorgt. Vanwege iets wat me jaren geleden heeft gekwetst en waar ik nooit meer aan denk.

Tot ik me besef dat ik niet kwaad ben om iets wat ooit gezegd is. Of om iets wat nooit gebeurd is. Het zijn excuses. Ik ben kwaad op de wereld. Op mijn onmacht. Op mijn gebrokenheid die maar niet lijkt te genezen. Een woede die woekert en kronkelt in mijn borstkas, tot mijn ogen branden en mijn handen trillen en de behoefte om iets of iemand pijn te doen me bijna overweldigd. Maar ik kan de wereld niet zo veel pijn doen als dat hij mij gedaan heeft, dus ik druk het weg, hou het tegen, omdat ik geen idee heb wat ik er anders mee moet.

Maar daar wil ik niet over schrijven. Want dan moet er ineens gepraat worden, dan moet het besproken worden, want als je het in een blog de wereld in gooit moet dat vast betekenen dat dat je het er over wilt hebben. En dat wil ik niet. Ik zou niet eens weten hoe.

Driftig haal ik de letters weg. Niet nadenken, gewoon schrijven. Een leuk, simpel blogje. Ik probeer het nog een laatste keer.

Het is niet eerlijk.
1 reacties:

Jane zei

Het is ook niet eerlijk!!!!!!!!!

Pak een bijl en ga naar het bos, misschien helpt het en zo niet dan ben je maar kwaad. Dat mag!