En dan weet je het... Je wordt lasser

Jullie weten ondertussen wel een klein beetje wat ik doe. Ik test software. Nou heeft de IT branche niet zo veel last van recessies en is er altijd behoefte aan goede mensen. In tegenstelling tot in de rest van Nederland. Waar ik het over ga hebben, is dan ook een luxe-irritatie. Dat besef ik me terdege. Dat neemt overigens niet weg dat ik er toch over ga klagen. Want dat doe ik natuurlijk wel. Waar ik het over heb?

Recruiters.

Zonder enige bescheidenheid durf ik te stellen dat ik goed ben in wat ik doe. Mijn LinkedIn profiel ziet er ook best interessant uit. Dat betekent dus dat ik regelmatig benaderd wordt door recruiters. En ik heb met een aantal zeker wel goede ervaringen. Maar met de meeste...

Zeker gespecialiseerde recruitmentbureaus hebben nog best passende vacatures. Je komt alleen nooit meer van ze af. Ze beginnen in de trend van:
Sorry dat ik je zo direct benader. Je zal vast heel vaak benaderd worden door recruiters, maar ik beloof dat dit niet zo'n mailtje is.
Waarbij ze een heel blablaatje ophangen om tot de conclusie te komen dat het wel degelijk zo'n mailtje is. Wat natuurlijk helemaal geen probleem is. Maar na 4 keer antwoorden dat ik echt geen interesse heb en of ze me alsjeblieft niet meer willen mailen (in steeds minder beleefde bewoordingen) ben ik het zat en verhuizen ze noodgedwongen naar de spam folder.

De meest interessant mailtjes komen echter van de recruiters die geen enkel idee hebben wat IT is, laat staan de specifieke dingen die er onder vallen. Die hebben de insteek, iets met computers is toch altijd hetzelfde? Dus die sturen iedereen in hun LinkedIn-vrienden-van-vrienden-van-vrienden-lijst die het woord [hetgeen waar die persoon gespecialiseerd in moet zijn]  ergens in hun cv hebben staan een mail. Want "bekend zijn met" betekent toch meteen dat je er gespecialiseerd in bent?

Zo ben ik benaderd voor de functie van Technical support specialist dedicated to Spotfire (Ik heb ooit een cursus gevolg om rapportjes te maken in de betreffende tool), .NET ontwikkelaar of Microsoft Certified Solution Developer (geen idee waar die vandaan kwamen) en Oracle database specialist (Ik heb ooit gewerkt bij Oracle. In de marketing.). En nog een heel aantal functies die qua woordjes wel lijken aan te sluiten, maar waarbij zelfs een leek zou kunnen zien dat die 10 jaar technische ervaring die de gezochte specialist nodig heeft bij mij toch echt niet aanwezig is.

Goed kunnen lezen is blijkbaar geen vereiste om in de recruitment branche aan de slag te gaan. Gepersonaliseerde e-mails sturen blijkt ook vaak moeilijk. Een collega kreeg ooit eens een berichtje beginnende met:
Hallo,
Ik zie dat je nu al een tijdje werkt bij ... en ik vroeg me af of je het nog naar je zin hebt.
En nee, die puntjes heb ik er niet bijgezet vanuit privacy-overwegingen. Mevrouw was even vergeten om haar standaard mail aan te passen. Ondertussen heb ik een lijstje van bureaus die ik zeker niet zou benaderen mocht ik ooit wel op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Ik dacht dan ook dat ik alles al wel had gehad, of van collega's had gehoord. Regelmatig ontvangt er weer iemand een mailtje waarop we uit ongeloof met onze ogen rollen of berustend ons hoofd schudden. Ja hoor, daar heb je er weer één. Maar deze, niet zo lang geleden ontvangen in mijn mailbox, was wel heel bijzonder:
Ik stuur deze mail omdat ik voor een klant in Noord-Holland op zoek ben naar een medewerker QA/QC Interim.
Ok, het zijn veel te pompeuze woorden om de functie van tijdelijke tester mee aan te duiden, maar goed, tot zo ver nog weinig aan de hand.
Het gaat hier om een project van 1.5 maand dat PER Direct van start gaat. 
Ook dit gebeurt wel vaker. NU! PER DIRECT! WE ZOUDEN KUNNEN WETEN DAT DE GEMIDDELDE MENS EEN OPZEGTERMIJN HEEFT VAN EEN MAAND MAAR WE WILLEN DAT JE NU JE VASTE CONTRACT OPZEGT OM HIER NU VOOR 1,5 MAAND TE KOMEN WERKEN!
Ben jij een echte aanpakker en bekend met maken van:
- WPS’s
- NDO’s
- Las kwalificaties 
En toen snapte ik hem niet meer. Na wat googlen kwam ik tot de ontdekking dat ik niet bekend was met Welding Procedure Specifications (WSP) en Niet Destructief Onderzoek (NDO), maar gezien mijn beperkte las kwalificaties (lees: In de tweede klas van de middelbare school mocht ik twee metalen plaatjes aan elkaar plakken, wat ik een vriendin heb laten doen) was dat niet zo verrassend.

Maar ja, je kan het altijd proberen natuurlijk. Tenslotte...

En dan weet je het... Je wordt lasser!


Meer werk:
- Softwaretest-frustraties, maar dan met auto's
- In de wereld der werklozen
- Over het werken met mannen

4 reacties:

Bas zei

omg, ik dacht ik de enige was!
ik heb ooit eens een ballonnetje op gelaten en mijn toenmalige cv op monsterboard gezet.
ik heb er nog spijt van... :O

En nee, ik ben geen robot

Noortje Merks zei

Ja, dat heb ik ook ooit eens gedaan. De wijste les die ik daaruit leerde was om NOOIT je telefoonnummer te vermekden!

En nee, ik ben geen robot

Jammer... dat had ik wel wel tof gevonden :)

Anoniem zei

Daar is maar één antwoord op : http://www.walsdiving.nl/onderwaterlassen-branden.html

Noortje Merks zei

Hahaha. geweldig! Dat lijkt me duidelijk, mijn nieuwe baan is gevonden :)