Noortje omarmt haar nerdiness

Vorige jaar kwam ik officieel uit de kast als nerd. Heel even liet ik me daar ontvallen dat het heel misschien zomaar zou kunnen gebeuren dat ik de volgende keer ook in kostuum naar de Elf Fantasy Fair zou gaan. Ik wist zelfs al dat ik dan zou gaan als steampunk luchtschip kapitein. Maar ik vond het een beetje eng en in de loop van het jaar begon ik te twijfelen.

Tot ik het er met collega Mara over had. Als meer ervaren cosplayer (jawel, de benaming voor mensen die in kostuum naar evenementen gaan, van costume player) snapte ze niet zo goed waar ik me druk over maakte en ze besloot ter plekke dat ze, samen met haar man, mijn bemanning zou worden. En ineens had ik iemand om mijn enthousiasme mee te delen.

Uiteindelijk kon Mara helaas niet mee en vloog deze steampunk kapitein solo. Doodeng was het, die eerste stappen buiten de deur.  Ik zag er, vond ik zelf, geweldig uit. Kleding, accessoires, make-up, het was allemaal tiptop in orde. Maar ja, om nou zo over straat te gaan... Zeker ook omdat ik in de weken vooraf allemaal rare blikken kreeg van Pa en Zusje als ik er over vertelde. "Owkee, dus je gaat je verkleden?" Ja, zo klinkt het meteen een beetje raar. Oftewel, van te voren kneep ik hem wel een beetje.

Maar toen kwamen we onderweg een rits auto's tegen die ook duidelijk onderweg waren naar Elfia. Ik zag een gekleurde pruik zitten, een ridder en een groengeverfde oger. En ineens kon ik niet wachten om uit te stappen en mijn prachtige outfit te tonen aan mijn mede-nerds.

Na een week ziek zijn, trilden mijn beentjes na een paar uur lopen en wilde mijn lijf heel graag slapen. Maar het was het waard. Wat ik vorig jaar al een geweldig evenement vond, was dit jaar nog beter, want nu was ik ook een van die mensen die zich geweldig had uitgedost. Mijn dag was helemaal gemaakt toen mensen vroegen of ze me op de foto mochten zetten.

Nu is de vraag niet meer of ik volgend jaar weer ga cosplayen. Nu is de vraag: Als wat?





Meer nerdiness:
De nerd komt uit de kast
- Wat ik wil hebben voor mijn verjaardag
- Work, eat, die, repeat

0 reacties: