Over het wel of niet zijn van een preutse trut

Klara en Max gaan regelmatig gezamenlijk of met eigen partners en/of familieleden naar de sauna. Dan bedoel ik niet het massale thermenparadijs waar je verplicht zwemkleding aan moet, wat door de meidengroep traditioneel elke winter bezocht werd. Nee, naar een echte sauna. De blote-billen variant.

Ik ga niet mee. Niet dat ze me niet uitnodigen. Nou ja, tegenwoordig niet meer, maar een aantal jaar geleden probeerden ze me nog wel mee te krijgen. Eén keer heb ik toegestemd, maar uiteindelijk bleek ik de dag ervoor niet te kunnen. Ik kon ook echt niet, maar stiekem vond ik het helemaal niet erg dat ik deze ervaring mocht overslaan.

Nou doe ik niet moeilijk over in mijn ondergoed staan, of bikini. Misschien voor mijn anderhalve jaar studie fysiotherapie nog wel wel, maar ondertussen kan ik me zonder gene in een gezelschap omkleden. (Is die opleiding toch nog ergens goed voor geweest.) Maar wat betreft de edele delen is dat een heel ander verhaal.

"Maar Noortje," hoor ik de frequente sauna-gangers zeggen, "daar kijkt echt helemaal niemand naar. Het is even onwennig en dan is het allemaal normaal. Niemand die op je let."

Wat ik dan wel weer opvallend vind, is dat de hangtieten en drilbillen wel degelijk worden bekeken. "Ik voel me altijd heel positief over mezelf als ik dat soort mensen zie lopen." hoor ik wel eens langskomen. En nee, niemand kijkt naar je onderste regio, totdat deze wel opvallen groot rond hangt of gepiercet is of.... Nou ja, je snapt wat ik bedoel. Iedereen beweert dat er niet gekeken wordt, maar eigenlijk kijkt iedereen op zijn minst een beetje.

Daar is helemaal niks mee, begrijp me niet verkeerd. Het is ook heerlijk om in je blote reet rond te lopen en lekker op te warmen in een sauna. Ik snap het volkomen. Maar voor mij dan wel graag zonder publiek. Of me dat een preutse trut maakt? De Van Dale zegt het volgende:
preuts (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: preutser, overtreffende trap: meest preuts)
1overdreven kuis: een preutse dame
Tja... de omschrijving is een beetje (nou ja, heel veel beetjes) vaag. Tenslotte, wie bepaalt wat overdreven is? Ik vind mezelf niet overdreven. Ik heb geen hangtieten, drilbillen of opvallend groot (of klein, of überhaupt) gereedschap tussen mijn benen hangen, maar de boel hoeft van mij toch echt niet aan de blikken van anderen blootgesteld te worden, Maar ja, waarschijnlijk vinden sauna bezoekers dat dan juist wel weer overdreven.

Dus eh... Hallo, ik ben Noortje en ik ben misschien een klein beetje een preutse trut :)


Meer zelfreflectie:
- Over het voortplanten van deze muts
- Over vieze, kriebelende dingen
- Een vrouw en haar tas

2 reacties:

Audrey zei

Daar lijkt me ook niks mis mee! Ik vind de woordenboekbeschrijving ook echt raar.

Noortje Merks zei

Echt he! In eerste instantie was de titel van de post: "Over het zijn van een preutse trut" tot ik die omschrijving zag... Toen wist ik het ook niet meer :)