Oud nieuws

Een ouwe blog deze keer. Een hele oude zelfs. Zo oud dat ik op dat moment nog niet eens een blog had. Dit weekend vond ik tijdens het opruimen dit artikeltje, geschreven door een 15-jarig ikje. Jawel, 15 jaar geleden dus. En die verveling kwam blijkbaar met vlagen terug, want 10 jaar later werd er weer een nieuwsartikel aan gewijd :)


Meisje dood door verveling.

Vakantie slaat weer genadeloos toe.

Door Dom Blondje.

Lelystad- Zondag 9 juli heeft zich in Lelystad een verschrikkelijk voorval voorgedaan. De vijftienjarige Noortje Merks is rond een uur of vier dood aangetroffen in een kamer van haar ouderlijk huis. Zij is gevonden door haar nietsvermoedende ouders.

Vermoedelijk is zij het eerste slachtoffer van de vakantieverveling. Deze slaat vooral toe rond de zomermaanden, als de middelbare scholieren zomervakantie hebben.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de vakantieverveling wel degelijk een ziekte. Het is zelfs een zeer besmettelijke ziekte. Deze ziekte wordt vooral overgebracht van jongere tot jongere. Dit heeft als reden dat zij elkaar over hun 'vervelende' ervaringen gaan vertellen en elkaar zo op ideeën brengen. In grotere groepen met aantallen vanaf de drie mensen is het besmettingsgevaar bijna nihil. Dit komt omdat in die gevallen het vervelingsvirus sterk wordt teruggedrongen. Volgens wetenschappers is dit te verklaren door de anoniemere stemming die er in dit soort groepen leeft.

De symptomen van de vakantieverveling zijn hangerig gedrag, sacherijnig zijn, het doen van dingen die zij normaal gesproken niet leuk vinden en -in een vergevorderd stadium- het doorlopende televisie kijken en ongeïnteresseerdheid. Heeft uw kind last van deze symptomen, raak dan niet in paniek. Regel ontmoetingen met grote groepen vrienden tegelijk en zorg dat er leuke dingen te doen zijn in huis. Als de symptomen langer dan een maand aanhouden ookal heeft u alles al geprobeerd, ga dan naar uw dichts bijzijnde drugdealer. Vraag hier naar de anti-vervelingspillen. Stuur uw kind met deze pillen voor twee weken naar Salou. Als uw kind terug is, is het weer als herboren.

Nederland staat bovenaan in de lijst van vakantiesterftes. Vooral jongeren in de leeftijd van vijftien tot achttien zijn hier het slachtoffer van. De oorzaak hiervan is vooralsnog onduidelijk, maar volgens experts is het lage aantal 'chille' activiteiten een grote boosdoener. Mede hiervoor zijn de burgemeester en de gemeenteraad, dat meent het 'CHILL', de vereniging die vecht voor het recht van jongerenplezier. Zijn doen er alles aan om doden door vakantieverveling te verminderen. Noortje Merks was een fanatiek lid van deze vereniging.


Het is duidelijk... het schrijven zat er al vroeg in :)


Meer verveling:

0 reacties: