Plons! Geslaagd!


Druk, druk, druk met het opbouwen van mijn (nou ja, van de duikschool geleende) duikset. Zitten alle toeters en bellen erop, is de boel goed aangesloten en, niet geheel onbelangrijk, heb ik genoeg lucht in mijn fles? Net zoals de dag ervoor heb ik er heel veel zin in, maar nu zitten er toch wat extra zenuwen bij. Tenslotte, als het vandaag goed gaat, ben ik geslaagd voor mjin duikbrevet.

Nou is het zo dat ik stalen zenuwen heb, behalve als het neerkomt op praktijkbeoordelingen. Zeg tegen me dat het een examen is, of dat je met me mee kijkt om te controleren of alles goed gaat, en ik schiet volledig in de stress. Het is dan ook niet verrassend dat als ik eenmaal in het water lig alles fout doe wat de vorige dag geen enkele moeite opleverde. Behalve ademhalen. Dat lukt nog net.

Het duurt even voordat ik mijn zenuwen onder controle heb. Ik begrijp wat ik fout doe en na wat nuttige tips van de instructeurs blijf ik gelukkig weer wat de bedoelde plek hangen.

In het groene water van de Vinkeveense plassen is het prachtig. Van volledig begroeide gezonken boten tot verdronken kerstboompjes, van wuivende groene slierten tot voor mijn neus wegzwemmende kreeftjes. We hebben dan geen eindeloze blauwe oceanen, maar zelfs in deze Nederlandse plas is het genieten geblazen.

En met dat genieten krijg ik weer wat rust in mijn kont en wanneer ik merk dat ik weer de verkeerde kant op dreig te gaan, corrigeer ik meteen en dobber ik -trots als een pauw- rustig verder. Eenmaal boven water kunnen we meteen handjes schudden: "Gefeliciteerd. Jullie zijn geslaagd."

Met de drie geslaagde studenten staan we daarna breed grijnzend onze spullen weer op te ruimen. Want we weten: Dit is maar het begin! We kijken dan ook al uit naar de bootduik die we binnenkort gaan maken. En dan zal je net zien, heeft Peter de komende twee weekenden werkgerelateerde dingen... Gelukkig kunnen we het ons in de tussentijd lekker maken met het kijken naar duikspul. Want tja, we kunnen dan wel spullen lenen van de duikschool, maar het is natuurlijk veel leuker om wat eigen spul te hebben.

Dusse... komt die duikbril ook in roze?


Meer geplons en andere sportieve dingen:
- Plons! Just keep swimming
- Zo gek als een deur
- Over olifanten in porseleinkasten en trillende teentjes

2 reacties:

Kees Fransen zei

We hebben jullie gemist... ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘Œ

Noortje Merks zei

Ja :( Zo ben je druk met verhuizen en voordat je het door hebt is het al weer bijna een half jaar later... Het duiken liep helaas niet helemaal zoals gepland :D