De Boekenwurm: In mijn boekenkast - WINNEN! John Flanagans "De ruines van Gorlan"

Titel: De ruïnes van Gorlan
Auteur: John Flanagan
Genre: Fantasy
Serie: De grijze jager, boek 1
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 286
ISBN9789025742843

Zoals beloofd: Hij staat in mijn boekenkast, maar mag een ander plekje krijgen. Ik vond hem tegenvallen, maar de verkoopster in de boekenwinkel was er lyrisch over, dus dit is duidelijk een geval: Smaken verschillen.

Nieuwsgierig? Wil jij een poging wagen?

Lees de review en volg de stappen en wellicht dat jij de volgende eigenaar wordt!

Waar gaat het over?

Will is klein, maar heeft grote dromen. Hij wil ridder worden, net zoals zijn vader. Daar blijkt hij niet geschikt voor te zijn, maar in plaats daarvan komt hij in dienst bij Hal, een grijze jager. Met tegenzin doorloopt hij de opleiding tot spion in dienst van de koning. Maar nog voordat hij zijn opleiding heeft afgerond worden zijn vaardigheden op de proef gesteld door een vijand waarvan iedereen dacht dat hij verslagen was.

Wat vind ik er van?

Eigenlijk kwam ik er pas bij het schrijven van deze recensie achter dat het een kinderboek is. En dat verklaard ook meteen waarom het mij zo tegenviel. Mijn belangrijkste opmerking was namelijk dat het te makkelijk geschreven was. Het gaat snel en is simpel geschreven, maar ik kon me voorstellen dat het voor jongere lezers juist wel leuk zou zijn. Nou ja, daar is het dus ook voor geschreven.

Voor volwassenen zou ik hem niet aanraden. Zoals ik al zei is het taalgebruik net wat te makkelijk en de hoofdpersonen te oppervlakkig. Daarbij is het hetzelfde laken uit een pak. Waarmee ik bedoel dat je elk willekeurig middelmatig fantasy boek dat zich in een middeleeuwse setting afspeelt, kan pakken en dan heb je een vergelijkbaar verhaal.

Conclusie

Wel lezen:
- Als je een jonge lezer bent (of je niet stoort aan de eenvoudige schrijftstijl)
- Als je een beginnende fantasy lezer bent
- Als je van een middeleeuwse setting houdt

Niet lezen:
- Als je diepgang zoekt in een verhaal
- Als je meer ervaring hebt met fantasy

Ik zeg: * Meh.


Wil jij hem uitproberen? Cadeau doen aan iemand? Je kan hem winnen!

- Like de Facebook-pagina (als je dat nog niet gedaan hebt)
- Deel je favoriete blog van Mijn  Wonderlijke Wereldje
- Laat een reactie achter dat je bovenstaande gedaan hebt!

Over twee weken pik ik (compleet random) een winnaar uit de reacties. Die krijgt John Flanagans "De ruïnes van Gorlan" toegestuurd!

Update!
Niemand durft zich er aan te wagen! Dus hij gaat gewoon weer terug mijn boekenkast is. Misschien dat mijn liefde voor boeken over wordt genomen door een van mijn neefjes :)


Meer In mijn boekenkast:
- De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Katherine Kerrs "Zilverdolk"
De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Steven Brusts "The book of Jhereg"
De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Cassandra Clare's "Clockwork Angel"0 reacties: