My zombie apocalypse team

Een tijdje terug las ik het volgende:
The protagonsist of the last three things you watched/read/played are the members of your zombie apocalypse team.
How screwed are you?
Nou ben ik als de dood voor zombies, dus in het geval van een zombie-apocalypse is een goed team wat kan voorkomen dat ik in blinde paniek de verkeerde kant op ren geen overbodige luxe. En voordat je me gaat vertellen dat dat toch nooit gaat gebeuren: De Amerikaanse overheid heeft er al een plan voor klaar liggen. En de Amerikaanse overheid weet alles. Van iedereen. Dus. Just saying.

In ieder geval begon ik dus te bedenken wie er dan bij mij in het team zou zitten. Die reflectie maakte het wel heel duidelijk dat ik vooral shows kijk en boeken lees met vrouwen in de hoofdrol, want er kwamen alleen maar dames uit. Gevalletje Girl Power zal ik maar zeggen.

Zo had ik net Bones gekeken, dus als ik daar de hoofdpersoon zou van zou pakken kom ik uit op Temperance Brennan. Nuchter, analytisch en slim. Al ben ik wel bang dat ze zo gefascineerd is van die wandelende lijken dat ze meer bezig zal zijn om ze te onderzoeken dan mij te redden van die enge dingen, dus erg veel zal ik er niet aan hebben.

Game of Thrones was laatste boek dat ik had gelezen. Natuurlijk een belachelijke hoeveelheid hoofdpersonen om uit te kiezen, dus koos ik degene die me de beste kans zou geven. Namelijk Daenerys met haar draken. Logische keus lijkt me. Mijn kansen zijn aan de beterende hand.

Maar ja... Toen kwam nummer drie. En daar gingen mijn kansen. Twilight, dus Bella Swan. In het meest positieve geval boeken-Bella, meerdere keren omschreven als een magneet voor ongelukken, iets wat je juist niet wil tijdens een zombie-invasie. Misschien dat het nog enigszins goed gaat als we haar opofferen terwijl we zelf naar veiligheid vluchten (moet niet zo moeilijk zijn aangezien ze al struikelt als ze stil staat), maar ja, dan blijf ik zelf over als de zwakste schakel. In het ergste geval krijgen we de film-Bella, wat betekent dat we al zijn geïnfiltreerd door de zombies.

So yeah...I'm screwed.


Meer nerdiness:
- Noortje omarmt haar nerdiness
- Work, eat, die, repeat
- De nerd komt uit de kast

0 reacties: