Over de vakantie van deze burgertruttige, schoonmaakgrage fangirl

Afgelopen week hadden we vakantie. Heerlijke, glorieuze, relaxte vakantie. Het was maar een week, wat natuurlijk veel te kort was, maar wees eerlijk, is vakantie niet altijd te kort? In ieder geval waren we er allebei enorm aan toe. Wat we uiteindelijk gedaan hebben?

Helemaal niks.

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Helemaal niet zelfs. Laat me het beter zeggen:

Helemaal niks waar we geen zin in hadden.

We begonnen natuurlijk zes december met het jaarlijkse Sinterklaas-familie-feest in Limburg. En daar bleven we. Ik wilde perse naar een kerstmarkt en waar kan je in Nederland dan beter heen dan Valkenburg? Heerlijk burgertruttig kerstkussentjes kopen in de Valkenburgse grotten, gevolgd door saunas, zwembaden en shiatsu massages in Thermae 2000. Daar sliepen we, dus al was het even wennen om in badjas door dat hotel te banjeren, daar moesten we natuurlijk wel gebruik van maken.

Eenmaal thuis was het tijd voor... eh... niks. Echt niks. Je moet het niet te vaak doen, maar soms is er niks lekkerder dan een hele dag in een joggingbroek, diep weggezonken in de bank een boek lezen. Kopje koffie naast me op de vensterbank, hoofd in t zonnetje. Genieten.

Donderdag ging het genieten gewoon verder. Want eindelijk, eindelijk, eindelijk... Florence + The Machine gaven een concert in de Ziggodome. He? Wie?

Florence.

En de machine.

Vanaf het moment dat ik jaren geleden deze soundtrack hoorde van een film was ik verliefd. Ok, ik geef toe, die film was Twilight. Ik snap dat dat niet echt een aanbeveling is, maar enfin... zo was het nou eenmaal.

Verliefd dus. En na het concert nog meer. Wat een dijk van een stem. Prachtig, bombastisch, een hele Ziggodome op zijn kop, alles wat ik er van gehoopt had. Voor iemand die altijd beweert dat ze van niemand fan is, ben ik lichtelijk aan het fangirlen...ik weet het. Met een van mijn favoriete nummers als afsluiter, ging ik als een gelukkig mens naar huis.

Nu ben ik nog gelukkiger. Ja, ondanks dat het weer mijn eerste werkdag was. Want ik had last van opruim- en schoonmaakwoede, wat tot gevolg had dat ik nu deze post aan het schrijven ben in mijn eigen (bijna) verhuisdoosloze werkkamer. Als ik opkijk zie ik mijn schildersspullen klaarliggen voor gebruik. Als ik me omdraai kijk ik direct de naastgelegen kamer in die een boekenkast over de volledige muur heeft... en dan nog het hoekje om. Zelfs met mijn arme oude beschadigde Ikea kasten en pas de helft van mijn boeken ingeruimd ziet het er fantastisch uit.


Vandaag mocht (nou ja, moest) ik weer aan de slag. Helaas. Maar, niet getreurd, over twee weken hebben we weer een hele week vrij.

Tja...

Iemand moet het doen.


Meer vakantie:
-Twee weken zon, zee en lekker eten. Bah.
- Berlijn: Beautiful and Blue
- Me on holiday! Honolulu

0 reacties: