De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Jenny Lawsons "Furiously happy"

Titel: Furiously happy
Auteur: Jenny Lawson
Genre: Memoir / Non-fictie
Taal: Engels
Aantal pagina's: 325
ISBN: 9781447238355

Waar gaat het over?

Jenny Lawson is vooral bekend als The Bloggess, waar ze met haar blogs een kijkje geeft in haar wereld. Ze heeft een scala aan mentale aandoeningen, waaronder klinische depressie, extreme sociale angsten en OCD. In dit boek laat ze zien hoe ze op haar eigen manier daarmee omgaat, of soms ook niet. Het boek bestaat uit verschillende losstaande hoofdstukken die de ene keer meer over haar aandoeningen gaan, maar vaak ook gewoon over dingen uit haar dagelijkse leven.

Wat vind ik er van?

Zoals de subtitel al zegt: "A funny book about horrible things." En dat is het ook. The Bloggess is vooral ontzettend grappig en kan van de meest normale conversaties een bizar avontuur maken. Meerdere keren lag ik huilend van het lachen op de bank, waarna ik hikkend van de lach het hele stuk aan Peter voorlas. Ze schrijft haar boek op de manier zoals ze haar blogs schrijft en dat is bizar, humoristisch en met zelfspot.

Maar het is ook vaak herkenbaar, zelf wanneer je jezelf geestelijke helemaal gezond vindt. Sommige stukken zijn heftig en pijnlijk, maar overal is de humor terug te vinden en een acceptatie van haar eigen craziness.
 This book is about embracing everything that makes us who we are -the beautiful and the flawed- and then using it to find joy in fantastic and outrages ways. Because, as Jenny's mom says, 'Maybe "crazy" isn't so bad after all.' In fact, sometimes crazy is just right. -Jenny Lawson, Furious;y happy
En zo voel je ook aan het eind van het boek. Ook jij bent een beetje crazy, en daar is helemaal niks mis mee,

Conclusie

Pluspunten:
- Herkenbaar
- Ongelooflijk grappig
- Losse hoofdstukken, dus makkelijk tussendoor weg te leggen

Minpunten:
- Hele specifieke humor waar je van houdt of niet
- Het leest meer als aan elkaar geregen blogs dan een samenhangend verhaal

Ik zeg: **** Doen!


Meer In mijn boekenkast:
- De Boekenwurm: In mijn Boekenkast - Laini Taylors "Daughter of smoke and bone"
De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Christina Henrys "Alice"
De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Steven Brusts "The book of Jhereg"
0 reacties: