Over heel relaxt werken

Het gebeurt eigenlijk zelden dat ik vanuit huis werk. Hoofdzakelijk omdat ik alleen maar bij onze testomgevingen kan wanneer ik op het bedrijfsnetwerk zit, maar ook omdat het gewoon niet zo gezellig is en als ik meer dan een dagje per week thuis blijf wordt die tv ineens heel veeleisend. Of dat boek. Of mijn schilderspullen. Of ik moet nog even... Enfin, je snapt wat ik bedoel.

Maar gisteren was het weer eens zo ver. Er lag nog een hele stapel achterstallig saai werk. Je weet wel, van dat -meestal administratieve- werk dat wel gedaan moet worden, maar dat te saai en net niet belangrijk genoeg is om prioriteit te krijgen over je andere werkzaamheden. In mijn geval is dat het maken van testcases.

Natuurlijk kan dat ook op kantoor. Maar dat soort dingen sneeuwt altijd onder door de langskomende vragen, meetings, de "toch nog even testen"-dingen. Bovendien was ik er even klaar mee. Al sinds het begin van het jaar is er gezeur op het werk. Door één persoon, maar die persoon is wel hardnekkig. Ik kan er een heel lang verhaal over schrijven, wat ik niet ga doen, maar het komt er op neer dat ik tegenwoordig soms met tegenzin naar het werk ga. En ik had gisteren geen zin om mijn energie te steken in gezeur. Dus! Tijd om achterstallig saai werk op te pakken.

En wat was het heerlijk! Uitslapen en toch vroeger beginnen dan anders. Met mijn laptopje aan de keukentafel, in mijn kamerjas en mijn dikke huissokken, mijn haar nog in zijn ontplofte modelletje. Geen afleiding, geen domme vragen, niet tussendoor ander werk oppakken (want daar had ik dus geen toegang tot), alleen die ene stapel suffe taakjes. Nog voordat ik aan mijn ontbijt begon, had ik de eerste set al gedaan.

Even lekker om mijn gemakkie douchen en aankleden. Kopje koffie erbij, radio aan, konijntjes rond mijn voeten. En knallen. Enorm productief, enorm genieten.

Dit ga ik vaker doen...


Meer werk:
- Softwaretest-frustratie, maar dan met autos
- De vloek van de eerste dag
- Ik heb geeeeeeen idee


0 reacties: