Damn you, autocorrect!

De autocorrect functie van je telefoon denkt het vaak beter te weten dan jij. Soms zie je die stiekeme correcties nog voordat je het bericht verstuurd, op andere momentjes momenten krijgt je gesprek ineens een hele andere wending.

Mijn telefoon houdt niet van "zaterdag". In plaats daarvan vindt hij het "Zayed." Met een hoofdletter inderdaad. Ik weet niet wie Zayed is. Ik heb nog nooit in mijn leven de naam Zayed in mijn telefoon ingetoetst. Maar mijn telefoon blijft ervan overtuigd: Ik wil helemaal geen "zaterdag" zeggen, maar "Zayed".

Een paar weken terug was ik aan het kijken hoe ik suikervrije muffins kon maken en appte wat heen en weer met vriendin Michelle. Tot ik iets tegenkwam en haar bijna liet weten dat ik een paar simpele, lekkere nudisten had gevonden... eh... recepten! Recepten! Geen nudisten! Die had ik nog op tijd te pakken.

Of toen ik Pa een berichtje stuurde dat hij iets bij vriendin Bella op kon halen en dat hij "half bloot" welkom was, in plaats van "half acht". Gelukkig voor Bella controleerde ik dit bericht ook voordat ik hem verzond, anders had ze raar opgekeken denk ik.

Helaas ben ik niet altijd zo oplettend. Zo stuurde ik een tijdje geleden dit cryptische bericht naar mijn pa: "bekken is goed, zak mn telefoon in mn zaak stoppen", waarna ik de vraag kreeg wat -en hoeveel- ik in vredesnaam had gedronken en dat ik vooral maar niks in mijn zaakie moest stoppen. Dat ik wilde zeggen "bellen is goed, zal mn telefoon in mn zak stoppen" kon ik er zelf ook niet helemaal meer uit opmaken.

En dat ik zondag Zusje appte dat ik briefjes aan het maken was en dat ik er een paar voor haar zou invriezen, klonk ook een stuk minder smakelijk dan de brownies waar ik in werkelijkheid op doelde.

Maar Peter... die maakte het gisteren helemaal bont. Na het sporten ging ik -jaja, heel fout- langs de snackbar voor ons avondmaal. Nadat ik appte dat het eten onderweg was, kreeg ik het antwoord: "Knorretje hoer." Dus niet alleen een hoer, nee, ook nog een knorretje. Een dikke hoer. Het zal je maar gezegd worden. Hij had mazzel dat ik doorhad dat hij bedoelde dat de "hoer" "hier" moest zijn, maar anders hadden we serieuze issues...


Meer observaties, zelfreflecties en telefoons:
- Een vrouw en haar tas
- Old Skool shit, Ouwe
- De mobiele eenheid: Uit eten

0 reacties: