De Boekenwurm: In mijn Boekenkast - Anne Bishops "The Black Jewels Trilogy"

Titel: The Black Jewels Trilogy
Auteur: Anne Bishop
Genre: Fantasy
Taal: Engels
Aantal pagina's: 1204
ISBN: 9780451529015

Waar gaat het over?

De volledige Black Jewels trilogie is gebundeld in deze dikke pil. In een wereld waarin vrouwen regeren en magie door bijna iedereen beoefend wordt, wordt de komst van een nieuwe koningin aangekondigd. Niet zomaar een heks, maar Witch. Dé koningin. Zevenhonderd jaar wachten de slaven Daemon en Lucivar op haar komst, maar eindelijk komt ze: Jaenelle. Ze is nog maar een kind, maar nu al sterker dan wie dan ook. Gesteund door Seatan, de High Lord of Hel en vader van Daemon en Lucivar, leert ze haar macht te gebruiken. Maar niet iedereen heeft goede bedoelingen...

Wat vind ik er van?

Het is een heel interessant concept. Een wereld waar vrouwen de macht hebben en mannen worden uitgebuit. Waar iedereen magie beoefend en de sterke van iemands macht bepaald wordt door de kleur van het juweel dat hij of zij draagt. Het pakt je vast en laat je niet meer los.

Het is ook een best heftig boek en zeker niet voor gevoelige zieltjes. Seks -vrijwillig, maar meestal niet- speelt een grote rol en ook geweld en martelingen zijn veelvoorkomend. Moord is in deze wereld niet verboden en agressieve mannen zijn eerder regel dan uitzondering. En toch is er ook humor te vinden, in de vorm van Jaenelle en haar vrienden en de enorme verscheidenheid aan magische wezens.

Wat ik zelf soms wat verwarrend vond, is dat deze wereld bestaat uit drie verschillende Realms waar de plaatsen vaak dezelfde naam hebben en het voor mij niet altijd even duidelijk was waar een gebeurtenis plaatsvond. Maat wat er vooral voor zorgde dat dit boek van mij drie sterren krijgt in plaats van vier is dat het middelste deel een beetje overbodig voelt. Het eerste deel maak je kennis met Jaenelle, het laatste deel is de grote -en ik moet toegeven, spectaculaire- ontknoping, maar het midden kabbelt een beetje. Daardoor ben je er tegen het eind een klein beetje klaar mee, en dat is zonde.

Conclusie

Pluspunten:
-  Interessant concept
- Veel verrassende magische wezens

Minpunten:
- Niet voor de gevoelige of jongere lezer
- Net iets te lang om achter elkaar uit te lezen, je bent op een gegeven moment wel klaar voor de ontknoping
- Wat verwarrend door de verschillende door elkaar lopende locaties

Ik zeg: *** Aanrader.


Meer In mijn boekenkast:
De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Jenny Lawsons "Furiously happy"
- De Boekenwurm: In mijn Boekenkast - Laini Taylors "Daughter of smoke and bone"
De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Christina Henrys "Alice"

0 reacties: