Noortjes Verhuisoepsies, deel 2: Schilderen

Schilderen op zich is niet zo moeilijk. Je weet wel, een deurtje, kozijntje, misschien een muur hier of daar. Dat hadden we allebei vaak genoeg gedaan. Dus hoe moeilijk is het nou helemaal om een hele kamer van top tot teen te schilderen?

En dan kom je er toch achter dat je niet alles weet... en het al helemaal niet allemaal goed doet. Ik heb het fout gedaan, zodat jullie het niet hoeven doen :p

Aan de onderkant beginnen
Vol enthousiasme begonnen we die roze muur te schilderen. Toen dat lelijke lavendel al bijna vervangen was door het warmbruine Klei, kwamen we ineens tot de realisatie: "Ehm... We moeten het plafond ook nog doen." De muur is nu dus twee keer ge-Klei-d.

Je verf halen bij twee verschillende winkels
Als het dezelfde kleur is tenminste. "Ja, dat merk hebben wij niet. Nou moet ik die code weer opzoeken." Dat duurt lang. Heel lang. Met heel veel gezucht en gesteun. Maar dan heb je wel je verf. Alleen dus niet altijd exact dezelfde kleur...

Vergeten wat voor type verf je moet hebben
Je kan nog zo mooi een kleurcode meenemen, en het merk, en dit zelfs nog bij de juiste winkel halen, maar als je niet meer weet of het zijdeglans, hoogglans of mat is, moet je dit thuis vooral even controleren. Want als je met je nieuw gehaalde matte verf het zijdeglans plafond gaat bijwerken... tja... Dat is de reden waarom we het plafond dus drie keer hebben geschilderd in plaats van twee.

Te weinig kwasten halen
"Ok, we zijn met zijn twee-en, dus als we vijf kwasten en een tweetal rollertjes halen is dat wel genoeg. Ik bedoel, we kunnen tenslotte maar twee dingen tegelijk schilderen zo." Daarbij vergaten we even dat we vijf verschillende kleuren verf hadden en er daarbij soms per kleur ook nog onderscheid was tussen lak en muurverf. Hallo Karwei, daar ben ik weer.

Terpentine in een plastic bekertje bewaren
Je doet koffie in een plastic bekertje. Terpentine niet. Terpentine vreet door je koffiebekertje heen, waardoor je er bij het opruimen achterkomt dat de vloer nu gesmolten plastic rondje rijker is.

Vergeten dat verf tijd nodig heeft om te drogen
Want je denkt dat een week schildertijd voldoende is om de hele kamer te schilderen, in meerdere lagen, voordat het mooie witte tapijtje wordt gelegd. Maar dat is niet zo. Want één laagje is niet genoeg. En dat tweede laagje krijg je er ook nog wel op tijd op. Maar dat patroon op je muur had je eigenlijk nog een tweede keer moeten doen, en dat zielige ene laagje op de trap -die je de avond voor de tapijtboer nog even snel hebt weten te schilderen- is ook nog maar net droog. En na het leggen van het tapijt dus bekrast...

Dus... Learn from my fails.


Meer verhuizen:
- Noortjes Verhuisoepsies, deel 1: Inpakken
- We hebben De Vissenkom!!
- Over LATjes en makelaars

0 reacties: