In de sportschool: Fitness deel 1

Welkom terug, dames en heren, bij weer een nieuwe aflevering van In de sportschool. De afgelopen paar weken zijn wij nog dieper de wonderlijke wereld van de sportschool ingedoken om u een kijkje te geven in het leven in deze fascinerende omgeving.

In dit eerste deel van de driedelige Fitness serie nemen we één specifieke groep onder de loep: Het Gezelschapsdier.

Het Gezelschapsdier komt in alle mogelijke vormen, maten en leeftijden. Van tienermeiden tot mannen van iets meer dan middelbare leeftijd en vrouwen van ruim daarover. Wat wel een gemeenschappelijke deler is, is dat deze personen vooral overdag in de sportschool te vinden zijn.

Tijdens deze serie hoeven we ons niet verdekt op te stellen, we hoeven ons alleen in hetzelfde ritme mee te bewegen met ons onderwerp van de dag. We beginnen deze ochtend op de fiets, naast een Gezelschapsdier. Op het moment is het Gezelschapsdier nog alleen, want een uitzonderlijke situatie is. Het duurt echter niet lang voordat een tweede Gezelschapsdier de sportschool in komt lopen.

Dier nummer 1 was tot dat moment op een redelijk tempo aan het fietsen maar daar komt nu verandering in, meteen daalt het tempo. Dier nummer 2 staat nu nog naast de fiets van Dier 1, flesje water in één hand, handdoek over de schouder geslagen. Het kletsen begint en houdt minimaal een kwartier aan. Dier 1 blijft op de fiets zitten, na elke 5 zinnen draaien de benen een halfslachtig rondje. Dier 2 staat nog naast de fiets.

"Ik ga ook maar eens wat doen." Dier 2. "Oh, ik doe met je mee!" Dier 1 stapt van de fiets en volgt Dier 2 naar de vervaarlijk uitziende apparatuur. Dier 2 neemt plaats op het apparaat dat de binnenkant van de benen traint, Dier 1 gaat zitten op het dichtstbijzijnde apparaat. Er wordt wat geklungeld met de settings. Het geklets helpt daar niet bij en het duur even voordat Dier 1 doorheeft dat het de bedoeling is dat de onderbenen naar voren geduwd moeten worden. Er wordt gelachen. Dier 2 heeft intussen één keer de benen naar binnen gedrukt en deze na vijf minuten kletsen weer naar buiten laten gaan. Ze zijn inmiddels een kwartier verder.

Even verderop staat een sporter te wachten. Het is duidelijk dat ze gebruik wil maken van één van die apparaten, maar dat wordt niet opgemerkt. In plaats daarvan verhuist ze naar een ander apparaat, maar blijft de gezelschapsdieren in de gaten houden.

Nog eens tien minuten later heeft Dier 2 er drie herhalingen op zitten, Dier 1 is er achter dat het ding te zwaar staat en heeft het opgegeven. De wachtende sporter heeft het wachten opgegeven en benaderd het tweetal met de vraag of ze nog lang bezig zijn. Dier 2 lacht: "Oh, we zijn zo aan het kletsen! Ik moet nog drie keer acht. We zijn zo klaar!" De benen wapperen snel een paar keer tegen elkaar aan en dan verzanden ze in een uitgebreide discussie over de carrière van een gezamenlijke kennis. Weer tien minuten later -3 herhalingen en een overstap naar de ziekte van een familielid van Dier 1- schrikken ze op: "Oh jee, we houden dit ding veel te lang bezet! Kom we door naar de volgende!"

Bij "de volgende" -deze keer hebben ze beiden geen idee wat het ding precies doet- herhaalt het riedeltje zich, maar bij de daarop volgende -de crosstrainers- wordt er zowaar een regelmatig tempo aangehouden, zij het langzaam genoeg om niet buiten adem te raken. Daarna zijn ze klaar. In de kleedkamer lachen en praten ze gewoon door en buiten bij de autos nemen ze afscheid:

"Nou het was gezellig! Tot volgende week!"


Meer kijkjes in de sportschool:
- In de sportschool: Zumba
- In de sportschool: BodyCombat

0 reacties: