Hokjes kleuren


Vrijdag was ik het helemaal zat. Heb ik een kamer voor mijn creatieve uitspattingen en dan is ie zo on-inspirerend wit als maar zijn kan. Al tijden had ik plannen om iets van een kunstmuur te maken, door verschillende tekeningen, schilderijen en posters in lijsten in een cluster te hangen. Maar ik kreeg het idee maar niet goed uitgewerkt.

Vrijdag wist ik ineens waarom niet. Het was nog steeds wit. Met wat zwart. Met wat kleur van de kunst, maar verder niet. Het was te weinig. KLEUR! Dat wilde ik. En toen dacht ik aan mijn eerste echte huisdecoratieproject: De vierkantjes op de slaapkamermuur:


Dat wilde ik. Maar dan groter. En feller. En BLAUW! Met hoofdletters inderdaad. Dus vrijdagavond klooide ik de hele avond met een ontwerp (mooie random gekleurde vakjes maken is lastig, kan ik je vertellen. Echt random is namelijk helemaal niet mooi), zaterdag tapete ik de muren (lang leve de laser waterpas) en plunderde ik de kluswinkel en toen kon ik aan de slag.

Iedereen die wel eens kleur op de muur heeft geknikkerd, kent het wel: De natte verf ziet er toch heel anders uit dan op het staaltje en het is maar afwachten of dat nog goed komt met drogen. Dat had ik dus ook. Het donkere blauw was wat lichter, het lichte blauw wat donkerder. Maar bij het bruin was het echt even slikken. We hadden zwart-bruin gehaald toch? Geen poepbruin? En toch was dat laatste precies wat ik op de muur aan het kwasten was.

Gelukkig kwam het goed na het drogen. 

Vanochtend pleurde ik de tweede laag er overheen en kon ik de tape eraf trekken. Een zenuwslopend klusje, want als de verf toch achter die tape is gelopen (gezien de grove muur geen onmogelijkheid) is het hele effect weg.

Pffff.... gelukkig...

Als dit geen inspiratie gaat geven, weet ik het ook niet meer.Meer Huis tuin en keuken:

0 reacties: