Thais genieten

"Heb je zin in je vakantie?"

"Ja wel hoor."

Dat klinkt natuurlijk niet te enthousiast. Dat kwam omdat ik -ondertussen al weer vijf weken geleden- ook gemengde gevoelens had over de aankomende reis naar Thailand. Natuurlijk had ik er zin in. Maar ik scheet ook bagger. Want behalve de heen- en terugvlucht en de eerste drie dagen in Bangkok hadden we niks gepland. En dat zorgde voor flink wat zenuwen bij deze control freak.

Die zenuwen zijn er normaal gesproken alleen vooraf. Zodra ik op een vliegveld aankom, is het goed. Dan zijn we onderweg en dan zien we wel hoe het gaat. Dus ik vertrouwde erop dat dat nu ook het geval zou zijn. En -gelukkig- was dat ook het geval.


Na drie dagen chaotisch en rouwend Bangkok, stapten we in het lokale boemeltje in naar de ruïnes van Ayutthaya. Daar vertrokken we twee dagen later weer, op weg naar Chiang Mai, waar we genoten van olifanten, een kookcursus, de drukke markten, een thaibox-wedstrijd, de tempels en het heerlijke eten. Na een korte stop in Krabi Town namen we de boot naar Koh Lanta waar we de laatste 5 dagen doorbrachten in een bamboe hutje aan het strand: Snorkelend, kijkend naar de honderden heremietkreeftjes en genietend van nog meer heerlijk eten.

Het is een veel te korte beschrijving van drie heerlijke weken in een land dat zo anders is dan ik gewend was. Maar wat een ervaringen. Rijden op een olifant. Een Thai in de trein helpen met zijn Engelse huiswerk. De beste curry ever koken in de buitenlucht. Loungen op het strand. Me omkleden in de WCs van een tankstation in mijn haastig gekochte lange broek en omslagdoek omdat de taxichauffeur duidelijk maakte dat hij me anders liever niet bij de tempels af zette. Tikkertje spelen met de tropische vissen. Met open mond staren naar de meest bijzondere tempels.
En na drie weken in tropische temperaturen landden we op Schiphol... in de vrieskou.

Mag ik weer terug?


Meer vakanties:
- Berlijn: Beautiful and Blue
- Twee weken zon, zee en lekker eten. Bah.
- Me on holiday!

0 reacties: