Epic party niveau: Champignon

Oudjaarsdag. Ik sta in de tuin zand tussen de voegen van het nieuw gelegde terras te vegen. De buurman is een partytent aan het opzetten.

"Hallo buurvrouw," klinkt het tussen de schutting door.

Ik groet terug. De buurman praat verder. Ze zouden die nacht een feestje voor de oudste kinderen geven. Maar, zegt hij, dat zijn allemaal twintigers, dus dat zou wél een beschaafd feestje worden.

"Jullie hebben de vorige zeker ook wel mee gekregen?"

"De vorige keer" was het de hele avond al rumoerig bij de buren. Nou hebben de buren vier dochters, dus rumoerigheid en een feestje op zijn tijd is geen uitzondering. We hebben er zelden last vast. Maar deze keer was iets anders.

Kort gezegd stond aan het eind van de avond de tv op maximaal volume om boven de muziek en geschreeuw van dronken tieners uit te komen en dat lawaai duurde tot drie uur 's nachts. Het was zaterdag, we konden de volgende dag uitslapen, maar we hadden medelijden met de andere buren die een kindje hebben van nog geen jaar.

Ik knik. "Ja, dat was niet te missen."

"Ja, de jongsten besloten een feestje te geven toen wij er niet waren. Wij wisten van niks."

Uh oh.

"Zelfs hier tegenover hadden ze er last vast."

Dat verbaast me niks.

Het is even stil, dan zegt hij: "Wij waren er NIET blij mee."

Ik krijg het vermoeden dat de kinderen het hele komende jaar huisarrest hebben.

"Eieren op het pleintje en champignons bij de overburen."

Ik staar hem aan.

We praten nog even verder en ik ga verder met mijn veegwerk. Als ik het huis weer binnenkom, kijk ik Peter aan.

"Ik sprak net de buurman over dat feestje." Ik hoef niet eens uit te leggen welk feestje. "Eieren op het pleintje en CHAMPIGNONS BIJ DE OVERBUREN."

"Hoe dan??"

We hebben toevallig een bakje gemengde paddenstoelen in huis, dus moeten het even uitproberen. Binnenshuis natuurlijk. En wat blijkt: Zelfs in nuchtere staat zijn paddenstoelen uiterst bevredigende projectielen. (Echt waar. Die duffe PLOK bij impact is hilarisch).

"Zo dus."

De standaard voor epische feestje ligt nu ineens een stuk hoger. Toen de volgende dag iemand vertelde over dat geweldige feest, kon Peter niet anders antwoorden dan:

"Maar... waren er champignons?"


Meer:
- "Gezellig" uit eten
- It's electrifying!
- Nog eens internet zonder draadjes

0 reacties: