Inktober 2019 - 10 oktober: Pattern

"Je moet dit patroon doorbreken. Je moet niet overal jezelf de schuld van geven. Daar moet je aan werken."

Ik knikte, dat had ze vandaag al een paar keer gezegd.  Om precies te zijn was dit al de vijfde psycholoog die zoiets tegen me gezegd had.

"Je zult zelf een manier moeten vinden om met teleurstelling om te gaan."

Ik knikte weer. Ze praatte verder, maar ik luisterde al niet meer. Ik deed namelijk precies wat ze van me vroeg. Ik gaf mezelf niet de schuld van deze gefaalde behandeling. Weer iemand die vond dat ík moest veranderen in plaats van de rest van deze verrotte wereld.

Maar dat ene advies zou ik opvolgen. Ik zou mezelf niet de schuld geven. Maar haar. Zoals ik dat ook bij mijn andere therapeuten had gedaan. Tegen de tijd dat ze haar vonden, verdronken in de vijver van haar eigen boerderij, zou ik al lang zijn doorgereisd.

Op zoek naast een therapeut die me wél kon helpen.

*****

Elk jaar worden kunstenaars uitgedaagd om de hele maand oktober één inkttekening per dag te maken. Ik gebruik nu die prompts om elke dag 1 stukje te schrijven.

0 reacties: